Στη σημερινή, 26 Νοέμβρη, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας η ΔΑΚΕ αρνήθηκε να σταθεί το Δ.Σ. απέναντι στα σχέδια των εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων για καταλήψεις των σχολείων με πρόσχημα το «Μακεδονικό».

Η άρνηση αυτή αφήνει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Μαγνησίας εκτιθεμένους στο φασιστικό μίσος, την πατριδοκαπηλία και τον αλυτρωτισμό. Δίνει στην ουσία χρόνο και χώρο σε εκείνους που στοχεύουν στις νεανικές συνειδήσεις για να νομιμοποιηθεί σε αυτές ο φασισμός, αποπροσανατολίζοντας από τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν στην εξαθλίωση πλατιά λαϊκά στρώματα, αθωώνοντας έτσι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων. Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλάβουν δράση μέσα στα σχολεία!

Είναι χρέος του κόσμου της Εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Να μη γίνουν οι μαθητές μας υλικό για να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα.

Να μην επιτρέψουμε την πατριδοκαπηλία και την εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας και να επιβάλλουν τη ρατσιστική στοχοποίηση μεταναστών.

Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (_ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ_ΣΧΟΛΕΙΑ_25_11_2018.pdf)_ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ_ΣΧΟΛΕΙΑ_25_11_2018.pdf391 kB