Το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών θέλει να ευχαριστήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων που παρά τον πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς τους, ανελλιπώς, διευκολύνουν την ενημέρωση των συναδέλφων προωθώντας τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Π.Α.ΜΕ και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στα προσωπικά τους e-mails.

Απευθυνόμαστε όμως και σε εκείνους, τους ελάχιστους, διευθυντές που μπαίνουν στον πειρασμό να «φιλτράρουν» την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας πως αυτή η «αστοχία» ορθώνει ανυπέρβλητα εμπόδια στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και στην κατοχυρωμένη ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Ενώ εν δυνάμει και σαφώς αναίτια, μπορεί να δημιουργήσει καχυποψία και ένταση. Καταστάσεις που το Π.Α.ΜΕ θεωρεί αχρείαστες για τη σχολική κοινότητα που τόσο πολύ βάλλεται από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων κυρίως τα τελευταία χρόνια.

Ζητούμε δηλαδή το αυτονόητο. Όλα τα μηνύματα από οποιαδήποτε συνδικαλιστική παράταξη του κλάδου μας να προωθούνται άμεσα (έτσι ώστε να μην καθίστανται ανεπίκαιρα) στα e-mails των συναδέλφων κάθε σχολείου.

Ευελπιστούμε πως δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να υπενθυμίσουμε σε κανέναν πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα η ενημέρωση των συναδέλφων και κατάκτηση μέσα από σκληρούς αγώνες η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.