Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας: Εκλογές ΕΛΜΕ Μαγνησίας και Ψηφοδέλτιο

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

Στις 28 Φλεβάρη

Ψήφισε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας μετά από πολλές αναβολές προχωράει στις 28 Φλεβάρη, σε εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. και σε Γ.Σ. στις 22 Φλεβάρη.

Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο όπου απ΄ τη μια η πανδημία έβγαλε στην επιφάνεια, με τρόπο οδυνηρό, ένα διαχρονικά υποστελεχωμένο και χωρίς επαρκή χρηματοδότηση σύστημα υγείας στα πρόθυρα της διάλυσης. Και απ’ την άλλη το τσουνάμι της ακρίβειας να σαρώνει την καθημερινότητά μας σε σημείο που ακόμα και οι στοιχειώδεις ανάγκες μας να υπόκεινται σε δεύτερες σκέψεις.

Σ΄ αυτό το ζοφερό για το λαό και τους εργαζόμενους περιβάλλον, η κυβερνητική αναλγησία χτυπάει ταβάνι . Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του, αντί να προχωρήσει στην επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας, βρίσκει τρόπους να «σπρώξει» στους εργολάβους της υγείας αλλά και στους επιχειρηματικούς ομίλους πακτωλό χρημάτων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πιάνει το κουβάρι από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στα εργασιακά και στην εκπαίδευση. Ο νόμος για τη διευθέτηση του εργάσιμου βίου που εισάγει τη δωδεκάωρη εργασία, ο νόμος που επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία και την υποχρεωτική παράδοση των μητρώων μελών του σωματείου στο κράτος, ο νόμος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η τράπεζα θεμάτων και η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, αποτελούν εμβληματικά σημεία αυτού του οπλοστασίου.

Ανάγκη των καιρών η ΕΛΜΕ των λαϊκών αγώνων!

Η Α.Σ.Ε. από την αρχή της σχολικής χρονιάς μεταφέροντας το κλίμα από τη συνεχή επαφή της με τα σχολεία, απαίτησε τη διεξαγωγή άμεσων εκλογών στην ΕΛΜΕ για να μπει τέλος στη χρόνια, σκόπιμη και επιτηδευμένη ανυπαρξία του Δ.Σ. το οποίο με ευθύνη της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ, ΑΡΚ και Ο.Μ. όχι απλά εξαφανίστηκε σε όλη του τη θητεία από τα σχολεία και τους συναδέλφους, αλλά και σε κρίσιμα ζητήματα όπως η αξιολόγηση, υπονόμευσε τον αγώνα τους συμπλέοντας με την πολιτική του υπουργείου.

Ο εκφυλισμός της συνδικαλιστικής δράσης με τη λειτουργία του σωματείου να προσομοιάζει περισσότερο σε λέσχη φίλων και σε εξωραϊστικό σύλλογο, είναι βαθειά πολιτική επιλογή του κυβερνητικού συνδικαλισμού και δεν οφείλεται σε αντικειμενικές αδυναμίες ή στην ανεπάρκεια κάποιων μελών του Δ.Σ., επειδή μόνο έτσι οι όποιες κυβερνητικές πολιτικές περνούν χωρίς κόστος.

Με συναντίληψη και κοινή επιχειρηματολογία ανέτρεψαν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για εκλογές στα μέσα του Δεκέμβρη, για να τις μεταφέρουν στο 2022, περίοδο όπου άρχισε να ισχύει και ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη.

Στον κατήφορο τους δεν δίστασαν να προσφύγουν στο πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινής διοίκησης δημιουργώντας ένα μελανό προηγούμενο για την μελλοντική συνδικαλιστική ανεξαρτησία.

Τι σωματείο έχουμε ανάγκη και θέλουμε;

Συνάδελφοι/σες. Στις εκλογές αυτές ένα ερώτημα θα πρέπει να απαντηθεί που δεν είναι άλλο απ’ το τι σωματείο έχουμε ανάγκη και θέλουμε.

Έχουμε ανάγκη και θέλουμε σωματείο που θα μπει μπροστά ενάντια στις αντιεκπαιδευτικες πολιτικές για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για προστασία από την αχαλίνωτη ακρίβεια, για απεμπλοκή από του στρατιωτικούς ανταγωνισμούς;

Έχουμε ανάγκη και θέλουμε ΕΛΜΕ που δεν θα αδιαφορεί στο καθολικό και δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, στο δικαίωμα στην άδεια ανατροφής των νεοδιόριστων ή στην απαξίωση της ειδικής αγωγής;

Έχουμε ανάγκη και θέλουμε ΕΛΜΕ που δε θα βάζει πλάτη στην αξιολόγηση, δεν θα κλίνει το μάτι στο διορισμό δοτών «εκπροσώπων» του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια, δε θα μεθοδεύει την παράδοση των μελών του σωματείου και του ταμείου του στους κρατικούς μηχανισμούς, που θα πει το οριστικό όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες;

Έχουμε ανάγκη και θέλουμε σωματείο που δεν θα συναγελάζεται με τη διοίκηση και δεν θα την έχει απυρόβλητο για να «ταχτοποιεί» αυτονόητα δικαιώματα των συναδέλφων εκμεταλλευόμενη τις ανάγκες τους αλλά θα ελέγχει, θα απαιτεί και θα επιβάλει λύσεις που θα είναι προς το συμφέρον όλων των εκπαιδευτικών;

Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τέτοιο σωματείο έχει ανάγκη και θέλει ο κάθε εκπαιδευτικός,

τότε η Α.Σ.Ε., με την καθοριστική και ενισχυμένη παρουσία της στο νέο Δ.Σ,

δεσμεύεται πως θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, για να αποχτήσει αυτόν το χαρακτήρα η ΕΛΜΕ μας.

Σε κοινή δράση με τους γονείς και τους μαθητές παίρνοντας από την πρώτη μέρα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για μια στέρεη συμμαχία για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Σε κοινή πορεία με το αγωνιζόμενο λαϊκό και εργατικό κίνημα, υψώνοντας ανάχωμα στις αντιλαϊκές πολιτικές στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και στην ασφάλιση, στη ληστρική ακρίβεια και στους πετσοκομμένους μισθούς μας.

Με πρωτοβουλίες ώστε κανένας συνάδελφος να μην είναι έξω από το σωματείο, να μη νιώθει μόνος, αδύναμος και απροστάτευτος.

• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2015-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Να μην γίνει καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη).
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών
  • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων
  • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ.

Αργύρης